Kovačević: Milorad Dodik pokazao da insistira na uvažavanju Republke Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira na dosljedan način je pokazao da insistira na poštovanju i uvažavanju Republike Srpske, rekao je za Novinsku agenciju Srna portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

 

-Njegova i poruka nas iz Republike Srpske je sasvim jasna. Tražimo poštovanje Republike Srpske, uvažavanje njenih simbola koji su u skladu sa Ustavom, zakonom i ukoliko ne postoji poštovanje za naše simbole, ne postoji ni poštovanje za Srpsku, a onda nismo ni mi dužni da poštujemo bilo šta drugo u BiH – rekao je Kovačević.

 

On je dodao da poruka da je zastava Srpske nepoželjna znači da je Republika Srpska nepoželjna, što znači da neko ne želi Srpsku u BiH.

 

-Tu poruku veoma dobro razumijemo i u skladu sa njom ćemo da djelujemo – istakao je Kovačević.

 

On je napomenuo da je Dodik u Sarajevu ponudio da se radi na jačanju suvereniteta BiH u smislu da se konačno završi mandat visokog predstavnika i da strane sudije napuste Ustavni sud BiH, a da predstavnici naroda u BiH počnu samostalno da donose odluke.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak sa delegacijom Savjeta za sprovođenja mira, a kao razlog napuštanja naveo je da nisu ispunjeni osnovni uslovi za njegovo održavanje, jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske.

 

Izvor:(SRNA)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *