Komšić: “Neka Dodik odustane od traženja belaja, ako sebi želi dobro”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je da nećeodustati od toga da Milorada Dodika politički i na potpuno demokratski način sprečava u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji.

U Njujorku zasjeda Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN). Skupštini se sinoć, po našem vremenu, obratio Komšić koji je komentarisao psotrojavanje žandarmerije MUP-a RS i najave Milorada Dodika da neće odustati od rezervnog sastava policije.

– Ni mi nećemo odustati da ga na politički i na potpuno demokratski način sprečavamo u proizvođenju kriza, daljnjoj militarizaciji i destabilizaciji. To smo pokazali i onda kada je to najavio pa bio prinuđen da povuče. Da nisam i nismo reagovali, u tome bi uspio. Danas je, ipak, prinuđen da taj poraz, kao i onaj iz Beograda od prije par dana, šminka postrojavanjem nekakve žandarmerije – rekao je Komšić za Radio Sarajevo.
Poslao je jasnu poruku Dodiku.

– Međutim, grdno se vara ako misli da nekoga time može zaplašiti. Pročitao sam negdje, da su se povodom toga oglasili opozicioni poslanici iz RS, koji pitaju zašto Dodik nije poslao žandarmeriju na Manjaču da obustavi vježbu OS BiH i NATO partnera? Ni to nije dobar pristup. Nema tu šta ni Dodik ni policija RS da se busaju u prsa jer se ne bi baš proslavili. Neka Dodik odustane od traženja belaja. Nije u toj poziciji nimalo. Nadam se da mu je to jasno, ako sebi dobro želi – poručio je Komšić, prenosi SrpskaInfo.Ostavite komentar: