Jelena Trivić: Zašto se vlast toliko boji protesta?

Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske za N1 je kazala da ne vidi razlog zbog čega se vlast u RS boji najavljenog protesta građana zbog poskupljenja struje.

Ona je kazala da organizatori neće odustati od protesta kojim žele iskazati bunt zbog novih nameta, odnosno da do njih ne dođe.

Protest je za 18:00 sati najavljen u Parku Mladen Stojanović u Banjaluci, a okupljanje će početi pola sata ranije.

“Iz Vlade kažu da za sada nema poskupljenja, ali informacije prije pet dana su bile drugačije. Bili su novinski naslovi i pojašenjenja u tekstu da će do poskupljenja da dođe. Nakon najavljenog protesta promijenila se retorika”, kazala je Trivić za N1.

“Vidjeli smo orkestriran pokušaj da do protesta ne dođe. Mi smo u subotu najavili proteste, predali informaciju da se okupljamo, MUP to zna. Mi retoriku nismo mijenjali”, navela je Trivić.

“Vidjeli smo juče dolazak premijera i pres vladajuće stranke – mi protestujemo da do poskupljenja ne dođe. Mi ovo smatramo pobjedom, ali moramo da pokažemo narodni bunt. Protest je normalna stvar, ustavno pravo i ne vidim što se vlast toliko boji protesta”, rekla je u razgovoru sa Anđelkom Marković.

Podsjećamo, premijer RS Radovan Višković je kazao da ako dođe do poskupljenja struje – to će biti za domaćinstva koja troše do 500 kw struje. Trivić pak kaže da četveročlana porodica mora potrošiti više.

“Moja ne može potrošiti samo 500 kw. U kontaktu sam sa Udruženjem građana 4 , Mazalica je izlazio sa nekim računicama – ali ja ne mogu. Kuvamo na plin, grijemo se na toplane. Šta da koristim još šporet na struju – nemoguće. Mazalica je izlazio kao stručnjak elektrotehnike, ali rasprava se svela da se vodi računa o jeftinoj struju. Ne može se dan svesti na to”, pojasnila je Trivić.

“Ovdje je stvar jasna”, poručila je: “Sva bahatost i rasipništvo i nedogovorno upravljanje Elektroprivredom se prebacuje na potrošače”.

Protestom, rekla je Trivić, građani i opozicija pokazaće svoj bunt protiv novih nameta.

Publiée par BL Portal sur Vendredi 27 septembre 2019

 

Izvor:(N1 BiH)Ostavite komentar: