Govedarica: SDS ulazi u redovne unutarstranačke izbore

Srpska demokratska stranka nastaviće da se ponaša u skladu sa zaključcima donesenim na sjednici Glavnog odbora stranke 17. novembra ove godine, koji se odnose na raspisivanje redovnih unutarstranačkih izbora, rekao je predsjednik SDS Vukota Govedarica.

„Imaćemo Komisiju za sprovođenje izbora koja će imati zadatak da napravi plan i program rada, da definiše dinamiku i da gradske organizacije tu dinamiku i plan poštuju. Vjerujem da ćemo na ovaj način u 2019. godini imati novo rukovodstvo“, poručio je predsjednik SDS Vukota Govedarica.

On je dodao da danas nisu postojali uslovi za održavanje Skupštine SDS, jer su sjednici Skupštine prisustvovali ljudi koji nisu delegati, što nije u skladu sa statutom stranke.

„Gradski odbor SDS Doboj je raspušten i zato niko iz Doboja nije pozvan na sjednicu Skupštine, ali su oni nasilno ušli na istu”,  rekao je Govedarica.

On je dodao da je Glavni odbor definisao poziciju SDS kao opozicione političke organizacije u Republici Srpskoj, koja će se tako i ponašati u narednom periodu.

„Ja smatram da treba biti dostojanstven i da ne treba politiku prodavati. Mi smo oštro osuđivali SNSD i tome ćemo ostati dosljedni. Naravno, ima onih koji misle drugačije, ali svako ima pravo na svoje mišljenje i na svoj put. SDS nije za političku trgovinu“, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke, dodajući da će u Doboju uskoro biti formirano povjereništvo koje će do kraja ove godine razmatrati poziciju za kandidata gradonačelnika Doboja, te da SDS ima kapacitet za jačanje pozicije u Doboju.

 

Izvor:(SDS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *