Dodik: Takozvana vojska Kosova – direktan udar na stabilnost u regionu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Novinsku agenciju Srna da je „usvajanje seta zakona kojima se uspostavlja takozvana vojska Kosova direktan udar na mir i stabilnost ne samo Srbije, već cijelog regiona, i to nikako ne može biti dobra vijest ni za Republiku Srpsku, ni za BiH“.

„Uspostavljanje Vojske samoproglašenog Kosova je ozbiljan udarac i međunarodnoj zajednici koja posmatra kako jedan parlament samoproglašene države krši rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, kršeći sve norme međunarodnog prava“, rekao je Dodik upitan da prokomentariše odluku Skupštine samoproglašenog Kosova da usvoji set od tri zakona kojima se omogućava transformacija tzv. Kosovskih bezbjednosnih snaga u takozvanu vojsku samoproglašenog Kosova.

 

On je naglasio da je zbog mira i stabilnosti u celom regionu neophodno da se tim povodom, u najskorije vreme, oglasi i Savjet bezbjednosti UN, tijelo koje je i ustanovilo Rezoluciju 1244.

 

„Vjerujemo da će vlasti države Srbije svojom mudrom politikom uspjeti da sačuvaju mir u svojoj južnoj pokrajini, koji je sigurno poljuljan današnjom odlukom vlasti u Prištini“, zaključio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

 

Izvor:(SRNA)

 

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *