Dodik otkazao sastanak u Predsjedništvu BiH jer nije bila postavljena zastava RS

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otkazao je današanje konsultacije sa strankama na nivou BiH o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, jer u svečanoj sali gdje je trebalo da bude održan sastanak nije postavljena zastava Republike Srpske.

Kako Srpskainfo saznaje, Dodik je tražio da se postavi zastava Republike Srpske pored zastava BiH, ali da to nije dozvolio bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović, koji se pozvao na Zakon o zastavi BiH.

 

Kako prenose pojedini mediji, predsjedavajući je najavio da će i sutrašnju sjednicu Predsjedništva otkazati ukoliko ne bude postavljena zastava Republike Srpske u sali gdje se održavaju sjednice.

 

Konsultacije u Predsjedništvu BiH trebalo je da počnu u 15 časova i to sastankom članova Predsjedništva Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

 

Nakon toga trebalo je da bude održan sastanak sa članovima Kolegijuma Predstavničkog doma BiH Nebojšom Radmanovićem, Borjanom Krišto i Denisom Zvizdićem.

 

Podsjećamo da je Dodik uputio predstavnicima političkih partija zastupljenim u Predstavničkom domu BiH poziv na konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

 

Kako je obrazložio, nakon što je konstitutivna sjednica Predstavničkog doma BiH održana 6. decembra ove godine i u skladu sa Zakonom o Savjeta ministara koji propisuje rokove za donošenje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju prvog čovjeka Savjeta ministara, stvoreni su uslovi da Predsjedništvo BiH započne ove konsultacije.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *