CIK BiH ovjerio liste za Dom naroda BiH i Vijeće naroda RS, pročitajte imena

Centralna izborna komisija BiH je dostavila ovjerene kandidatske liste za Dom naroda BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

U nastavku vam donosimo sva imena – koja je dostavila Služba za odnose s javnošću Narodne skupštine Republike Srpske.

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Dušice Šolaja za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Lazar Prodanović
2. Branislava Milekić

 

Ovjerena je kandidatska lista Socijalističke partije za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Slobodan Protić
2. Duško Milunović
3. Jadranka Đukić

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Radovana Viškovića za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Nikola Špirić
2. Vlado Gligorić

 

Ovjerena je kandidatska lista Srpske demokratske stranke za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Mladen Bosić
2. Branko Blanuša
3. Mladen Šumar

 

Ovjerena je kandidatska lista PDP RS – Mladen Ivanić za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Mladen Ivanić
2. Milan Đukić
3. Snežana Stojanović

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Darka Banjca za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Dragutin Rodić
2. Slobodan Nogo
3. Boris Jaćimović

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Igora Žunića za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Sredoje Nović
2. Saša Bursać

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Srđana Mazalice za izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda:

1. Dušanka Majkić
2. Darko Andrić

 

Centralna izborna komisija dostavila je Narodnoj skupštini i ovjerene liste za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske.

 

Ovjerene kandidatske liste iz reda srpskog naroda

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista Socijalističke partije za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Živko Marjanac
2. Svetlana Nedić

CIK je odbio kandidata Rajka Ćapina na kandidatskoj listi Socijalističke partije, jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini grada Trebinja, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Ovjerena je kandidatska lista PDP RS – Mladen Ivanić za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Miroslav Lazarević
2. Ranko Smiljanić
3. Pero Šikman

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Nikole Špirića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Milica Marković
2. LJubica Miljanović

CIK je odbio kandidata Gordanu Trampić na kandidatskoj listi narodnog poslanika Nikole Špirića, jer je izabrana za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Vlasenica, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Dragana Čavića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Vojislav Gligić

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Gordane Tešanović za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Dragoljub Davidović

CIK je odbio kandidata Sanju Vulić i Denisa Pijetlovića na kandidatskoj listi narodnog poslanika Gordane Tešanović. Vulićeva je izabrana za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini grada Doboj, a Pijetlović u Skupštini opštine Derventa, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Ranke Perić Romić za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Dragan Ristić
2. Sanja Močević

CIK je odbio kandidata Slavicu Jovanović na kandidatskoj listi narodnog poslanika Ranke Perić Romić, jer je izabrana za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Bratunac, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Darka Banjca za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Ognjen Tadić
2. Jovan Vukovljak

CIK je odbio kandidata Sinišu Nikića na kandidatskoj listi narodnog poslanika Darka Banjca, jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Modriča, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Ovjerena je kandidatska lista Srpske demokratske stranke za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Vukota Govedarica
2. Nade Planinčević
3. Mladen Kajkut

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Saše Popovića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Jasna Lukić
2. Vesna Jungić

CIK je odbio kandidata Borisa Spasojevića na kandidatskoj listi narodnog poslanika Saše Popovića, jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Laktaši, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Ovjerena je kandidatska lista Ujedinjene Srpske za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Slavko Dunjić
2. Darko Kremenović
3. Valentina Branković

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Milana Tubina za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda:

1. Aleksandra Pandurević
2. Vesna Adamović

 

Ovjerene kandidatske liste iz reda hrvatskog naroda

O

vjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Željke Stojičić za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Nada Tešanović
2. Ivka Ristić
3. Sanja Kovačević

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Ivanke Marković za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Dragana Mikić
2. Gordana Rajčević

 

Ovjerena je kandidatska lista Socijalističke partije za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Zdenka Gojković
2. Predrag Gluhaković
3. Ankica Batinić

 

Djelimično je ovjerena kandidatska lista narodnog poslanika Mije Perkunića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Ivo Bošnjak

CIK je odbio kandidata Matu Lučića na kandidatskoj listi narodnog poslanika Mije Perkunića, jer je izabran za odbornika na lokalnim izborima 2016. u Skupštini opštine Pelagićevo, što je nespojivo u skladu sa članom 11.12 stav 3 Izbornog zakona.

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Ivice Marčinkovića – HDZ BiH za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Davor Čordaš
2. Marija Rapo
3. Dragan Juričević
4. Mirko Pandža
5. Ilija Pavlović

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Ivane Nadarević – HDZ BiH za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Ivo Kamenjašević
2. Mato Marjanović
3. Anto Nadarević
4. Nikola Bošnjak
5. Katarina Božanović

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Marijana Tunjića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Đuro Ivanović
2. Denis Ivanović

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Marijana Kljajića – HDZ BiH za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda:

1. Ivo Mijić
2. Petar Gagulić
3. Tanja Zovko
4. Ankica Olujić

Ovjerene kandidatske liste iz reda bošnjačkog naroda

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Begije Smajić za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda:

1. Faruk Đozić
2. Šaban Sivić
3. Adib Đozić

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Edina Ramića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda:

1. DŽevad Mahmutović
2. Mihnet Okić
3. Muris Čirkić
4. Ahmet Čirkić
5. Alija Tabaković
6. DŽemaludin Šabanović
7. Samir Baćevac
8. Elvir Hadžiomerović
9. Anita Hodžić
10. Ismet Šepo

 

Ovjerena je kandidatska lista narodnog poslanika Denisa Šulića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda:

1. Igor Bošnjak
2. Denis Turkanović
3. Ćima Mulaosmanović

 

Ovjerene kandidatske liste iz reda ostalih

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Branka Deketa za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda ostalih:

1. Radenko Rikić
2. LJubiša Deket

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Željka Radonjića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda ostalih:

1. Danijel Puhalić
2. Željko Dragičević

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Dejana Kurtinovića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda ostalih:

1. Jovana Čarkić
2. Aleksandra Dalšašo-Lepir

 

Ovjerena je kandidatska lista ad hoc člana Saše Čudića za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda ostalih:

1. Franc Sošnja
2. Dubravka Macanović

 

Izvor:(N1 BiH)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *