Bosić: Dodik uvodi diktaturu u RS

Novoizabrani delegat SDS u Domu naroda PS BiH Mladen Bosić vidi najavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će u Narodnoj skupštini RS biti razmatrane izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske kojima će biti propisana zatvorska kazna od tri i više godina za sve koji ne poštuju odluke organa RS, kao direktno uvođenje diktature u Republici Srpskoj.

 

– Dakle, ignorisaće se mišljenje ljudi koji su izabrani na bilo koju poziciju i nametnuće im se mišljenje skupštinske većine, a sve pod prijetnjom zatvora. Skupštinska većina nije mišljenje cijele Srpske, jer narod bira i vlast i opoziciju. Sasvim je legitimno pravo izabranih predstavnika da imaju svoje mišljenje, a ne da im se ono nameće, pod prijetnjom zatvora – kazao je Bosić.

 

Dodaje da opozicija ima pravo da iznosi svoje mišljenje i stavove.

 

– Dodik svoje lične i interese svoje stranke želi da proglasi kao ekskluzivne interese Srpske. Valjda je svakom imalo pametnom čovjeku jasno o čemu se radi. Prije svega, to je demokratski i pravni nonsens, jer osobe koje narod bira kao svoje predstavnike, u bilo koji parlament, imaju zakonsku i imunitetsku zaštitu da slobodno mogu izražavati svoju volju i mišljenje – kaže Bosić.

 

On ističe da bi izmjene i dopune Krivičnog zakona Republike Srpske, koje je Dodik najavio, predstavljale jedinstven primjer u svijetu, te izrazio očekivanje da se tako nešto neće naći na dnevnom redu Narodne skupštine RS.

 

Izvor:(SDS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *