Borenović: Oni koji se kunu u BiH vode zemlju u pogrešnom pravcu

“Rezolucijom usvojenom na Kongresu SDA, koja je potpuno neprihvatljiva za srpski narod i Republiku Srpsku, SDA sebe trajno isključuje iz bilo kakvih dogovora i potencijalnih koalicija sa bilo kojom strankom iz Republike Srpske koja drži do Dejtonskog sporazuma i poštuje ustavno uređenje ove zemlje”, rekao je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je naveo da se SDA, umjesto da ide naprijed, modernizuje, kao najveća stranka bošnjačkog naroda radi na što boljem odnosu sa drugim narodima, vraća u mračnu prošlost, ali da će njihovi “snovi o Republici Bosni i Hercegovini ostati samo mrtvo slovo na papiru njihove Rezolucije”.

On je takođe istakao da nikakve reorganizacije i regionalizacije BiH ne dolaze u obzir:

“Imali smo slične pokušaje u prošlosti, poput Prudskog sporazuma, a što se nas tiče, Republika Srpska je trajna kategorija, međunarodno verifikovana i kao mnogo puta do sada, odoljećemo pokušajima da se pravi unitarna BiH”.

Borenović se osvrnuo i na najavu SDA da neće odustati od ukidanja imena Republike Srpske:

„Prije nekoliko mjeseci, nakon apelacije Bakira Izetbegovića za promjenom imena Republike Srpske, poslanici PDP-a su podnijeli inicijativu da Senad Bratić, potpredsjednik NSRS iz reda SDA, bude smijenjen, smatrajući da u rukovodstvu najvišeg zakonodavnog tijela Srpske ne može sjediti neko ko dolazi iz stranke koja hoće da je ukine. Nažalost, tada nismo podržani u Narodnoj skupštini i vidjećemo da li će vladajuće stranke u Republici Srpskoj promijeniti stav po tom pitanju i sačuvati dostojanstvo Srpske. Danas se, kao nikad do sada, jasno pokazuje da oni koji se kunu u BiH, poput SDA, zemlju vode u potpuno pogrešnom pravcu“, zaključio je Borenović.

 

Izvor.(N1 BiH)Ostavite komentar: