Vučić zadovoljan rezultatima sjednice Savjeta bezbjednosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan rezultatima sjednice Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu i Metohiji.

Vučić je istakao da je Srbija imala priliku da na jučerašnjoj otvorenoj sjednici upozna međunarodnu javnost o situaciji na Kosovu i Metohiji, poslije uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbjednosnih snaga samoproglašenog Kosova.

On je za “Glas Amerike” rekao da je prisutne na sjednici Savjeta bezbjednosti obavijestio o tome da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok “Priština nije ispunila ništa”.

Vučić je prenio da je prisutne obavijestio i o svakodnevnim napadima na Srbe, o hapšenju direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i taksama na srpsku robu, sa ciljem da pokaže zemljama koje su se zalagale za nezavisnost samoproglašenog Kosova “šta su stvorile”.

U sjedištu UN u Njujorku sinoć je održana sjednica Savjeta bezbjednosti UN, sazvana na inicijativu Srbije i Rusije, povodom odluke prištinskih vlasti da formiraju takozvanu vojsku Kosova.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *