Vučić: Satjerani smo u ćošak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da “smo mi saterani u ćošak“ i upitao “šta ćemo 15. decembra kad usijane glave krenu na sjever Kosmeta“.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da donosi loše vijesti i da Albanci ni poslije odlaska Johanesa Hana u Prištinu neće ni da čuju za ukidanje taksi.

 

Kako je rekao, prva loša vijest je to što je Priština naglasila da neće ukinuti takse dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

 

“Druga loša vest je da su Albanci danas najavili formiranje vojske za 14. decembar.

Johanes Han je bio nedvosmislen kada su u pitanju takse koje je Priština uvela, oni su rekli da će takse da budu ukinute kad Srbija prizna kosovsku nezavisnot. Srbija neće tako da pregovara. Ono što je problem, šta ćemo 15. decembra ili 15. januara kada nekom od usijanih glava padne na pamet da šalje vojsku na sjever Kosova“, rekao je Vučić.

 

To nas, kaže, dovodi u regionu u najviši stepen opasnosti.

 

Potezi Prištine su, istakao je, neodgovorni, strahovito neodgovorni i dovode nas u najgoru opasnost:

 

“Ne želim ni da izgovorim reč šta je njihova namera, ali se plašim da sve nas dovode pored svršen čin”, dodao je. Kako je primjetio, izgleda da smo mi Srbi krivi što su na KiM “razjareni” zbog glasanja u Interpolu i dodaje da je valjda trebalo da glasamo za njih, da oni ne bi donosili mjere. Kako je rekao, u Prištini znaju da neće uništiti srpksu ekonomiju, koliko god mjere bile bolne za nas, jer mi imamo šta da proizvedemo i da izvezemo.

 

Vučić je rekao da će mere svakako uticati na nas, ali ne dramatično, jer imamo dobre rezultate, a imaćemo još bolje.

 

“Oni to rade da bi protjerali srpski živalj sa KiM, da bi njihova čizma zauzela sjever Kosova. To sam rekao na početku i to ponavljam danas”, rekao je Vučić.

 

Oni će u tome imati javno protivljenje mnogih, ali suštinski skrivanje pogleda i ćutanje, i čekanje da se to desi, a da Srbiji budu vezane ruke.

 

“Naše ruke neće biti vezane, jer, mi smo saterani u ćošak, nemamo više ni izbora. Nama ostaje da se borimo za mir, da objašnjavamo svima u svijetu šta je cilj Albanaca i da budemo uz svoj narod”, poručio je Vučić.

 

“Saterali su nas u ćošak, nemamo kuda da izađemo i nema gde da se sklonimo. Šta ćemo da radimo? Da se borimo da se istina čuje daleko, da molimo sve da ne ugrožavaju bezbednost Srba na KiM, međunarodnu zajednicu, Kfor… Da li je to dovoljno? To ćemo da vidimo”, rekao je on novinarima.

 

Dodao je da ne želi da izgovara “ono što bi oni želeli”.

 

Naglašava da je cela njegova politika bila da sačuvamo naše nacionalne interese, da budemo ponosni i dostojanstveni ljudi, da ne budemo unižavani kao država a da sačuvamo mir.

 

“To je bila moja politika i to će biti i u budućnosti”, poručio je Vučić.

 

Izvor:(B92)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *