Vučić: Molim narod u RS da ne sluša lažove, one koji bi da posvađaju dva oka u glavi

Povodom protesta u Banjaluci zbog hapšenja Davora Dragičevića, predsjednik Srbije navodi da je notorna laž da su pripadnici MUP-a Srbije bili u tom gradu.

Naveo je da je Srbija od 2014. godine uložila nikada više novca i podrške u Republiku Srpsku.

“Nije to davano vlastima, niti opoziciji. To je davano našem narodu”, rekao je Vučić dodajući da je riječ o vrtićima, školama…

Kaže i da su najznačajniji investitori u RS takođe ljudi iz Srbije.

“Ja ovde neću da pričam kao da govorim o nekom stranom telu, hoću da zamolim narod u RS da ne sluša lažove, one koji bi da posvađaju dva oka u glavi. RS je opstala zato što je imala čvrstu i snažnu podršku Republike Srbije”, rekao je Vučić.

Poručio je narodu u RS da nijedan policajac iz Srbije nije bio u Banjaluci niti u bilo kom drugom mjestu i da se Srbija ne miješa u unutrašnje stvari Republike Srpske.

“Da li tražite od mene da psujem Milorada Dodika da bi neko bio zadovoljan? Ja to neću da uradim. Mi smo postigli jedan dogovor, koji da su neki drugi imali, i u Srbiji samoj i u odnosu prema RS, pitanje je da li bismo izgubili onoliko naših ljudi, onoliko naših teritorija. Kada je Milošević postavljao granicu prema Karadžiću jer mu se Karadžićeva politika nije svidela. Šta je trebalo? Kada se nisam slagao sa Dodikom oko referenduma, jel’ trebalo tad da mu podignem granicu na Drini?”, rekao je predsjednik Srbije.

Ističe da to ne znači da će pokazati bilo kakvu vrstu nepažnje prema porodici Dragičević.

“I to je nešto što pokazuje kakva je briga Srbije. Srbija i Srpska, ukoliko hoće da opstanu, moraju, poštujući integritet BiH, na čemu sam uvek insistirao, da se drže zajedno. Mi smo Kosovo 2008. izgubili, oni su proglasili nezavisnost, zato što smo imali dvojicu koji su se tukli ovde u Beogradu oko toga ko će više da se dopadne strancima”, rekao je Vučić za RTS.

(BL PORTAL)

 

Ostavite komentar: