Vučić i Han o evrointegracijama, regionu, dijalogu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče u vili “Mir” sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom, sa kojim je razgovarao o putu Srbije u EU, odnosima u regionu i dijalogu Beograda i Prištine.

Evropski komesar insistirao je na napredovanju u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

Vučić je istakao da Srbija poštuje najviše demokratske principe i ponašaće se u skladu sa ponašanjem Njemačke, Francuske i drugih zemalja Evropske unije kada je riječ o ključnim pitanjima u oblasti vladine prava, rada policije i pravosudnih organa.

Prethodno su Vučić i Han prisustvovali svečanoj ceremoniji proglašenja Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Han će u petak s Vučićem i premijerkom Anom Brnabić otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

EU je bila jedan od glavnih donatora u rekonstrukciji tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasljeđa Srbije.

Han u Srbiju dolazi poslije posjete BiH, gdje je u Sarajevu razgovarao s tamošnjim zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Uoči Hanove posjete, iz Evropske komisije je saopšteno da će komesar u Beogradu ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu.

 

Izvor:(RTS)

 

Ostavite komentar: