VIDEO – Policija u Parizu na demonstrante konjima i oklopnim vozilima

Centar Pariza blokiran je zbog novih žestokih antivladinih demonstracija pokreta „žutih prsluka“.

U prestonici je raspoređeno dodatnih 8.000 pripadnika policije, a prefekt pariske policije izdvojio je 14 zona visokog rizika koje su u potpunosti raščišćene još pre početka protesta.

 

Agencija AP navodi da je širom Francuske mobilisano 89.000 policajaca, za razliku od prošlog vikenda kada je na ulicama gradova bilo 65.000 pripadnika policije.

 

U protestima do sada je povređeno više od 130 ljudi, a više od 400 osoba je uhapšeno. Radi se o najgorem uličnom nasilju viđenom u Francuskoj poslednjih decenija.

 

 

Pored zatvaranja Ajfelove kule za posetioce, mnoge radnje i muzeji, uključujući Luvr, takođe neće raditi iz bezbednosnih razloga.

 

Broj učesnika u subotnjim protestima u Francuskoj premašio je 76.000, a policija je privela gotovo hiljadu demonstranata, od kojih je više od 720 zadržano u pritvoru, saopštio je televizijski kanal BFMTV pozivajući se na izvore, prenosi SPUTNIK.

 

Kako prenosi SPUTNIK, policija u Parizu gađala je demonstrante gumenim mecima, a nasrnula je na njih i na konjima, a tokom protesta su korišćena i oklopna vozila.

 

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=vee-28EPbJ8{/youtube}

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *