VIDEO – Na Jarinju zaustavljen autobus sa humanitarnom pomoći

Humanitarna pomoć koju je prikupila “Unija žena sa Vračara” nije mogla da prođe prelaz Jarinje. Članice unije krenule su jutros u Kosovsku Mitrovicu kako bi uručile prikupljenu pomoć za žene i djecu.

Predstavnica “Unija žena sa Vračara” rekla je ekipi RTS-a da im je na administrativnom prelazu Jarinje prvo rečeno da mogu da pređu, ali da je potom iz Prištine stigla zabrana – uz obrazloženje da ugrožavaju bezbjednost.

 

“Držali su nas ovde sat i po vremena, skoro dva sata. Prvo su nam rekli da će sve da bude u redu. A, sada smo dobili odbijenicu za prelazak našeg autobusa u kojoj su napisali kojekakve stvari”, kaže predstavnica “Unije žena sa Vračara” Draginja Volk.

 

Objašnjava da su članice ovog udruženja prikupile igračke, pelene, dohranu za bebe, kao i medicinski materijal koji je potreban porodiljama.

 

“Krenuli smo u mirnu, humanitarnu akciju”, ističe vidno uznemirena Draginja Volk.

 

Članice ovog udruženja su jutros krenule iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, gde je trebalo da uruče prikupljenu humanitarnu pomoć za žene i djecu u porodilištu.

 

Doktor Zlatan Elek, zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica, ističe da je ovo još jedna “suluda odluka” vlasti u Prištini.

 

“Mislimo da vlasti u Prištini ovo rade namerno, kako bi uneli dodatnu nesigurnost među stanovništvo u Kosovskoj Mitrovici, među osetljivu populaciju kao što su porodilje i naši najmlađi”, rekao je Elek za RTS.

Dodao je da zdravstveni centar radi normalno, ali da su zalihe pri kraju.

 

“Apelujem na svetsku javnost da urazumi Prištinu da ukine takse koje su uveli i omogući normalno snabdevanje lekovima i kiseonikom, jer ne bi trebalo da u 21. veku ispaštaju običan narod i pacijenti”, naglasio je Elek.

Izvor:(RTS)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *