U zadnji čas: Beba zaplakala i probudila majku, svi goli i bosi istrčali iz zapaljene kuće

Da se tromjesečna djevojčica noćas u gluvo doba nije probudila i zaplakala, vjerovatno bi Vinicka, selo udaljeno deset kilometara od Prijepolja danas oplakivalo tročlanu porodicu Malešić.

Ovako, pukom srećom u posljednji čas izbjegnuta je velika tragedija, koja je ipak za danak uzela tek renoviranu i opremljenu kuću mladog bračnog para.

Noćas oko pola jedan, priča za “Blic” Mirko Malešić, glava porodice i vlasnik kuće, u trenucima dok se spremao za počinak nestalo je struje.

– Oko pola tri naša beba Helena je zaplakala. Supruga je u prvi mah čula samo plač i krenula ka njoj, a onda i čula kako nešto lomi u potrkovlju. Shvatila je da nešto gori. Probudila me je, onako u gaćama zgrabio sam bebu u naručje, nisam stigao ni da se obujem. Toliko smo bili preplašeni od tutnjave iz potrkovlja da nismo imali vremena ni da ponesemo najosnovije. Istrčali smo napolje i vidjeli veliki plamen koji se diže sa našeg krova – prepričava Malešić.

Mirko, Helena i Sofija imali su na sebi samo ono u čemu su zanoćili.

– Prvo što mi je prošlo kroz glavu u tim trenucima je da kćerku sa mraza sklonim na sigurno. Utrčao sam u kuću kroz oblak dima i uspio da pronađem ključeve automobile. Ubacio sam Sofiju u automobil i odvezao je do prve kuće. U međuvremenu sam pozvao vatrogasce – priča Mirko.
Dok je ekipa stigla iz Prijepolja vatreni stub se, nastavlja on, digao do 30 metara uvis. Devetorica vatrogasaca sa tri cisterne spriječili su da se vatra proširi na prizemni dio kuće u kojoj živi Mirkova strina, ali ne i sprat i potkrovlje koji su u vlasništvu porodice.

U Mirkovom dijelu kuće izgorelo je kompletno pokućstvo.

– Helena i ja smo se vjenčali u julu. Prije svadbe smo renovirali kuću, kupili novi namještaj, za ovih nekoliko mjeseci koliko smo u braku nabavili smo još nešto od novih stvari. I sve je izgorjelo. Nestala mi je biblioteka od par hiljada knjiga, kolekcija od 50 umjetničkih slika od kojih su neke radovi Miće Popovića, diplome… Jedino što je jutros moglo da se razazna na zgarištu su korice knjiga koje su načete vatrom i garave podsjećale na ostatke lomače na kojoj su nacisti spaljivali jevrejske knjige – kaže Mirko Malešić.

Razlog zbog kog je došlo do požara u kući u Vinickoj za sada je nepoznat, a u toku je uviđaj koji bi trebalo da pruži odgovor.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *