Stefanović demantuje: Nijedan pripadnik MUP Srbije nije u Banjaluci

Potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović oštro je demantovao tvrdnje da su pripadnici MUP-a Republike Srbije bili prisutni na današnjem protestu u Banjaluci.

Povodom informacija koje su se pojavile u dijelu javnosti da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci u Republici Srpskoj, želim da kažem da su svi koji to tvrde ozbiljni lažovi“, kaže Stefanović u izjavi za Tanjug.

Nijedan pripadnik MUP-a Srbije uopšte ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji Republike Srpske – ni danas, niti u prethodnim danima, istakao je on.

Potpuno je očigledno da je reč o unutrašnjoj stvari Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u šta se Srbija ne miješa. Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Republike Srbije u unutrašnje stvari drugih država”, rekao je Stefanović, prenose Večernje novosti.

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije hapšenje je pokrenulo protest u Banjaluci, izjavio je ranije za BHT, da “postoje informacije” da su u akciji učestvovali “i specijalci koji nisu iz Republike Srpske”.

 

Ostavite komentar: