Ovo je Srbin koji je poginuo u padu etiopskog aviona

Srpski državljanin Đorđe Vdović (54) jedan je od 157 ljudi koji su danas poginuli kada se Boing 737 kompanije Ethiopia Airlines srušio neposredno nakon polijetanja s aerodroma u Adis Abebi.

Iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece, a nastradao je kada je krenuo na poslovni sastanak i konferenciju UN-a. Vdović je bio zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri Ujedinjenim narodima. Pored srpskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu potvrdu UN-a.

“Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvijek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on”, rekla je Ljiljana Vdović i dodala da je njen brat trebao ići u Nairobi na poslovni sastanak, piše Telegraf.

Vdović je za UN radio 23 godine.

Ministarstvo inostranih poslova Srbije potvrdilo je da je jedan državljanin Srbije među 157 putnika poginulih u padu aviona etiopske kompanije “Ethiopian Airlines”, koji se jutros srušio nedugo nakon polijetanja iz vazdušne luke u Adis Abebi.

“Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije, izražavajući duboku saučešće porodicama nastradalih, sa žalošću mora obavijestiti da je među stradalima bio i jedan državljanin naše zemlje”, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici srbijanskog MSP-a.

Podsjetimo, jutros se nakon polijetanja iz Adis Abebe srušio Boing etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlinesa.

Avion na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8.44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće Boinga 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.

Poginulo je 149 putnika i osam članova posade. Putnici su, kako je ranije kazao portparol kompanije, bili državljani iz više od 30 zemalja.

Među putnicima bila su 32 državljanina Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Holandije, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljanina iz Maroka, Španije, Poljske i Izraela, prenosi Fokus.ba.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

 

Ostavite komentar: