Kurc: Saradnja sa Rusijom jedini put ka trajnom miru u Evropi

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je da je prioritetni zadatak za narednu godinu ublažavanje tenzija između EU i Rusije jer je saradnja sa Moskvom jedini način da se na evropskom kontinentu osigura trajni mir.

“Saradnja sa Rusijom, a ne konfrontacija je jedini način da se na našem kontinentu osigura trajni mir”, rekao je Kurc na konferenciji za novinare, koja je bila posvećena aktivnostima Vlade u ovoj godini.

 

On je rekao da će glavni spoljnopolitički izazov naredne godine biti ublažavanje tenzija između Rusije i EU, kao i deskalacija sukoba u Ukrajini.

 

Drugi važan zadatak Austrije biće usvajanje mjera EU kako bi se osigurala fer i slobodna globalna trgovina.

 

“Kao maloj zemlji orijentisanoj na izvoz, nama je potrebna fer i slobodna globalna trgovina, prema tome sumnje SAD u tom smislu predstavljaju opasnost za Evropu i Austriju. Upravo zato EU mora da učini sve što može da osigura fer i slobodnu globalnu trgovinu u budućnosti”, naglasio je Kurc.

 

Prema riječima Kurca, na listi izazova za narednu godinu su i rast populacije u Africi, ekonomski bum u Kini, implementacija “Bregzita” i izbori za Evropski parlament, prenosi RTRS.

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *