Haradinaj poslije susreta s Hanom: Takse ostaju

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da takse koje je uvelo Kosovo na robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine ostaju na snazi, jer je na to bilo prinudjeno ponašanjem Srbije i BiH.

Poslije sastanka sa komesarom za proširenje i dobrosusedsku politiku Johanesom Hanom, Haradinaj je na konferenciji za medije izjavio da su razgovarali o mnogim temama medju kojima su bile i dijalog o normalizaciji odnosa izmedju Kosova i Srbije kao i o uvođenju takse od 100 odsto ističući da će takse biti ukinute kada Srbija prizna nezavisnost Kosova.

 

Rekao je da je evropskom komesaru stavio do znanja da je Kosovo bilo prinudjeno da uvede taksu zbog neprekidnih smetnji koje je vršila i vrši Srbija.

 

Naglasio je da je Vlada Kosova opredeljena za evropske integracije, da je prioritet vladavina zakona, ostvarivanje prioriteta koji proizilaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i za ekonomski razvoj.

 

Kosovski premijer je rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viza i da zahteva ukidanje viza za gradjane Kosova.

 

Haradinaj je rekao da odluka o uvodjenju taksi nije uperena protiv Srba, gradjana Kosova, niti protiv bilo koje druge zajednice.

 

Izvor:(BETA)

 

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *