Francuska kompanija preuzima beogradski aerodrom “Nikola Tesla”

Francuska kompanija Vansi erports uplatila je jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra za aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Kompanija Vansi će na taj način od ponoći i zvanično preuzeti koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina.

Mali je poslije sjednice Vlade rekao da će ukupno ulaganje Vansija u aerodrom biti 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma na 25 godina potpisan je 22. marta sa francuskom kompanijom Vansi erports.

Međunarodni tender je sproveden od 10. februara 2017. kroz fazu pretkvalifikacija, fazu neobavezujućih ponuda i fazu obavezujućih ponuda, a odluka je donijeta 5. januara 2018. godine.

Er Srbija poželjela dobrodošlicu

Nacionalni avio-prevoznik “Er Srbija” poželeo je dobrodošlicu novom koncesionaru koji će narednih 25 godina upravljati beogradskim aerodromom.

“U ime srpske nacionalne avio-kompanije, neizmerno se zahvaljujem na saradnji dosadašnjem timu Aerodroma Nikola Tesla, na čelu sa direktorom Sašom Vlaisavljevićem, i želim dobrodošlicu novom timu koji će nadalje voditi tu značajnu vazdušnu luku. Aerodrom Nikola Tesla je i naš dom i izuzetno važno čvorište saobraćajne mreže. Baš zbog toga, naše snažno, konstruktivno i posvećeno partnerstvo, može da bude samo od koristi svim stranama”, izjavio je generalni direktor “Er Srbije Dankan” Nejsmit.

Izvršni direktor “Er Srbije” Branislav Malović istakao je da dolazak novog partnera znači novi podsticaj daljem jačanju odnosa i saradnje.

 

Izvor:(RTS)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *