Aleksandar Vučić zatražio pomoć Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je ambasadora Kine Li Mančanga u Beogradu kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra.

Vučić je zamolio Lija da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

 

“Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak”, rekao je predsjednik Vučić.

 

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svijetu i pomogne da se održe mir i stabilnost.

 

Ambasador Li rekao je da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici, navodi se u saopštenju.

 

“Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni dio Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta”, naglasio je Li Mančang.

 

Izvor:(B92)

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *