Јunker : Brisel gubi strpljenje povodom procesa Bregzita

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Јunker upozorio je da Brisel gubi strpljenje povodom procesa Bregzita jer Velika Britanija do sada nije zauzela jedinstven stav o povlačenju iz evropskog bloka.

– Imali smo mnogo strpljenja sa svojim britanskim prijateljima, ali ponestaje i tog strpljenja. Želio bih da Velika Britanija u narednim satima ili danima postigne dogovor o tome kojim će putem dalje krenuti – rekao je Јunker u intervjuu televizijskom kanalu Rai njuz.

On je napomenuo da Brisel razumije šta se britanskim poslanicima ne dopada kada je riječ o sporazumu o Bregzitu, ali da blok ne shvata “šta je to na šta bi britanski Parlament mogao da pristane”.

Јunker je dodao da je ekskluzivno pravo Velike Britanije da odluči da li joj je potreban drugi referendum o Bregzitu da bi izašla iz zastoja, prenio je Sputnjik.

Britanski građani glasali su na refrendumu prije skoro tri godine za istupanje iz EU, ali je britanski Parlament više puta odbio sporazum o povlačenju koji je premijer Tereza Mej usaglasila sa Briselom.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: