VIDEO – Izgradnja teče po planu: “Delta planet” počinje sa radom 21. marta

Šoping centar “Delta Planet” svoja vrata u Banjaluci otvara 21. marta iduće godine.

Najveći objekat takve vrste u čitavoj Bosni i Hercegovini imaće bioskop sa šest sala, supermarket, restoran, hiljadu parking mjesta i svjetski poznate brendove, od kojih se neki prvi put pojavljaju na našem prostoru. Očekujemo da projekat donese nove vrijednosti na tržište Republike Srpske, kaže direktor projektovanja i izgradnje.

“Očekujemo da će ovo biti neki novi centar zbivanja u ovom gradu, a takođe i u regionu, da će donijeti neku novu vrijednost na ovo tržište i da će ljudi zaista uživati u ovom objektu, želeći da provode što više vremena u istom, rekla je Katarina Gajić, direktor projektovanja i izgradnje firme “Delta real estate”.

U čitav projekat beograđani su uložili 70 miliona evra, a nakon otvaranja u njemu će biti zaposleno 2.500 ljudi. Banjaluka postaje regionalni, trgovinski, ugostiteljski i turistički centar, a izuzetno je važan i broj od nekoliko hiljada radnih mjesta, kaže gradonačelnik Banjaluke.

“Za sam razvoj grada Banjaluke to je takođe važna stvar, jer mi stalno govorimo o Banjaluci kao o regionalnom centru, a regionalni centar podrazumijeva da ste i regionalni trgovinski centar. Ovo će biti najveći šoping centar u regiji. Prema tome, i on će privlačiti goste, turiste i kupce u naš grad, od čega će se zaposliti veliki broj ljudi, živjeti i dobijati plate,” rekao je Igor Radojičić.

Uz tržni centrar, ovaj dio Banjaluke dobija i novi izgled. Na raskrsnici Bulevara Srpske vojske i Ulice olimpijskih pobjednika gradi se kružni tok. I dok traje gradnja odvijanje saobraćaja na ovom putnom pravcu omogućeno je uz pomoć obilaznice, a kraj radova očekuje se do 9. marta.

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: