Nedu Arnerić spasli na VMA, ostaje na liječenju, a evo šta ljekare najviše brine

Zdravstveno stanje glumice Nede Arnerić, koja je u srijedu uveče primljena na Vojnomedicinsku akademiju, stabilizovano je terapijom koju prima od dolaska u ovu ustanovu, potvrđeno je “Novostima” u VMA.

Kako Novosti  nezvanično saznaju, glumica je na prijemu u ovu ustanovu imala alkohol u krvi, koji je u kombinaciji sa lijekovima protiv depresije doveo do trovanja. Već tokom noći, koju je provela na VMA pošto ju je brat u besvjesnom stanju pronašao u stanu, ljekari su uspjeli da joj stabilizuju vitalne funkcije.

Veliku zvijezdu jugoslovenske kinematografije spasao je brat kada je, zabrinut što mu ne odgovara na pozive, obio vrata i ušao u stan.

Samo dva dana prije tragičnog događaja poznata glumica je bila na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gdje tumači jednu od glavnih uloga u predstavi “Igra parova”, u režiji Milice Kralj. Kako Novosti saznaju u BDP, predstava je protekla u najboljem redu.

“Svi glumci su bili raspoloženi i vedri, uključujući i Nedu, koja nije pokazivala bilo kakve zdravstvene tegobe”, kazali su u BDP.

Inače, sredinom decembra, glumica je ostala bez supruga, poznatog doktora Milorada Mešterovića, koji je preminuo poslije duge borbe sa teškom bolešću. Prije tri godine u njihovom stanu na Vračaru dogodio se još jedan tragičan događaj kada je Neda pala sa terase na trećem spratu i tom prilikom ozbiljno povrijedila kičmu. Njen pad djelimično je ublažila nadstrešnica, inače su posljedice mogle biti kobne.

Poslije višemjesečnog oporavka, slavna glumica se vratila svom pozivu, pa su je gledaoci mogli vidjeti u nekoliko pozorišnih predstava, ali i u filmu “Aleksi” hrvatske rediteljke Barbare Vekarić koji je prije samo nekoliko dana promovisan na Festu. Ovo je Nedin povratak filmu poslije nekoliko godina pauze, a u drami “Aleksi” naša glumica i Aljoša Vučković igraju roditelje glavne junakinje.

Slavna glumica tražila da ide kući, ali joj ljekari to, ipak, nisu dozvolili. Ona prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, prima infuziju.

Dodavanje elektrolita, glukoze, minerala i drugih supstanci, iako je prvi kritični period u njenom zbrinjavanju prošao, trebalo bi uz drugu terapiju da ubrza glumičin oporavak poslije viskija i tableta protiv depresije, koje je izgleda popila prije nego što ju je brat našao bez svesti, u krevetu sa flašom pića i kutijom tableta, u njenom stanu na Vračaru, gdje od smrti muža u decembru prošle godine živi sama.

Ljekari su, kako Novosti nezvanično saznaju, više zabrinuti za psihičko nego za trenutno fizičko stanje glumice koju mnogi, i pored brojnih uloga, još pamte kao “Višnju sa Tašmajdana”. Glumica se godinama bori sa depresijom, a ovo joj nije prva kriza. Prije tri godine, kada je pala sa terase svog stana na trećem spratu kod Hrama Svetog Save, spekulisalo se da je depresija, uz veliku količinu alkohola, Nedu povukla u suicid. I tada se pričalo da je u stanu nađena otvorena prazna boca viskija, i da je glumica po prijemu u Klinički centar Srbije imala alkohola u krvi.

 

Ostavite komentar: