Viber uvodi virtuelni lokalni broj za razgovore bez naplate rominga

Najpopularniji servis za komunikaciju putem poruka Viber najavio je uvođenje vlastitog pretplatničkog servisa nazvanog Viber Local Number.

Ova opcija će korisnicima Vibera omogućiti korišćenje lokanog telefonskog broja te će ih i osobe koje ne koriste Viber moći kontaktirati. Takođe na ovaj broj će moći primati i pozive i SMS poruke bez naplate rominga gdje god se nalazili.

Ova usluga uskoro biće raspoloživa globalno, a sada je dostupna za Sjedinjene Američke Države, Kanadu i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Korisnici lokalnog broja putem usluge će moći primati neograničen broj poziva i SMS poruka.

Iz Vibera su kazali kako će prvih 10.000 ljudi koji se pretplate na ovu uslugu korišćenje lokalnog broja plaćati samo 1,99 dolara mjesečno. Standarda cijena iznosiće 4,99 dolara mjesečno. Usluga može biti otkazana na mjesečnoj bazi, bez dodatnih naknada, prenosi Klix.ba.

Viber Local Number je namijenjen poslovnim ljudima ili drugima koji žele ponuditi svojim partnerima lokalni broj kako bi ih nazvali, a osobe koje često putuju na svakoj destinaciji svijeta moći će se osjećati kao kod kuće.

Kako bi se pretplatili na svoj Viber lokalni broj, korisnici u Viber aplikacije trebaju posjetiti opciju “Više” i u sekundi ugovoriti broj.

“Novi Viber Local Number obogaćuje korisničko iskustvo koje Viber čini najmoćnijom komunikacijskom aplikacijom koja trenutno postoji. Uzbuđeni smo što korisnicima možemo pružiti nove i inovativne načine za komunikaciju i nastojimo udovoljiti svim njihovim potrebama i željama. Od iseljenika koji imaju potrebu za lokalnim brojem koji će im služiti kao veza s domovinom, do vlasnika kompanija koje posluju na međunarodnom tržištu i svojim klijentima iz cijelog svijeta žele pružiti osjećaj da su uvijek tu za njih, ova najnovija opcija omogućava prisutnost bez obzira na to gdje se nalazite”, rekao je viberov CIO Djamel Agaoua.

Viber Local Number usluga dostupna je za iOS i Android verzije Viberove mobilne aplikacije.

 

Ostavite komentar: