Šta se tačno dogodi kad deaktivirate svoj Facebook profil?

Prije nego što se bacimo na nabrajanje potrebno je definisati razliku između brisanja i deaktiviranja Facebook profila.

Deaktiviranje je napravljeno za ljude koji nisu sigurni oko brisanja. Brisanje profila je malo drastičniji potez – ako izbrišete Facebook profil, vaši podaci će nestati.

Pretraga u Facebooku nakon deaktivacije

Ako deaktivirate profil, više se nećete pojavljivati u rezultatima Facebook pretraga. Vaš profil i vaši lajkovi će nestati sa Facebooka, ali i dalje će biti sačuvani u njihovoj bazi podataka.

Ako izbrišete Facebook profil, vaš profil će jednostavno nestati. Puno brisanje se, doduše, neće desiti odmah već nakon definisanog vremenskog roka – u slučaju da se ipak predomislite.

Facebook će vaše podatke i profil arhivirati 90 dana nakon zahtjeva za brisanjem, a vaš profil ostaće nedostupan. Nakon konačnog brisanja neke informacije o vama će i dalje postojati, ali većina toga će biti obrisano. Ukratko – pretvorićete se u statistiku.

 

Izvor:(tportal.hr)

 

Ostavite komentar: