Instagram uvodi slanje glasovnih poruka na svojim Android i iOS aplikacijama

Instagram dodaje novu funkciju za glasovno slanje poruka, koja pristiže na iOS i Android verzije servisa. Funkcija se dodaje u Instagram Direct, sekciju aplikacije za slanje direktnih poruka.

Ovo je još jedna od funkcija pozajmljenih iz Facebookovih WhatsApp i Messenger servisa, a stiže šest mjeseci nakon što je Instagram dobio opciju video razgovora.

Kao što naziv sugeriše, Voice Messages u Direct-u se mogu koristiti za slanje glasovnih bilješki u četu. Poruka se može snimiti pritiskom i držanjem ikonice za mikrofon u bilo kom četu. Poruka se može poslati ili podizanjem prsta sa ikonice ili obrisati prevlačenjem ulijevo u delete ikonicu.

Tu je i korisna funkcija, koja korisnicima omogućava slobodne ruke tokom snimanja. Nakon što se ikonica mikrofona pritisne, mala zaključana ikonica počinje da pluta po dnu ekrana. Prevlačenjem prsta preko nje zaključava se snimanje, prenose Nezavisne novine.

Maksimalno trajanje glasovnih poruka je jedan minut. Voice Messages za Instagram Direct bi trebalo korisnicima da pristiže postepeno širom svijeta.

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *