I od tamnog moda ima tamniji: Twitter uveo crnu temu za iOS i Android korisnike

Nekima koristan, nekima ne, tamni način rada dolazi u sve više aplikacija. Twitter ga ima već tri godine, ali ga je sada odlučio dodatno potamniti

Twitter, jedna od najpopularnijih mikroblog platformi na svijetu, uveo je crnu temu i mogućnost automatskog omogućavanja tamnog režima rada.

Jedan od najboljih dizajnerskih trendova prošle godine za aplikacije je porast upotrebe tamnih tema za popularne aplikacije.

Ukoliko provodite puno vremena gledajući u ekrane, tamni modovi su lakši za oči i produžavaju trajanje baterije.

Trenutno Twitter radi na poboljšavanju svog tamnog režima s novom crnom temom, za razliku od prethodne mornarsko plave boje, i mogućnošću automatskog omogućavanja tamnog režima.

S promjenama, koje su trenutno dostupne na iOS-u, Twitter dodaje tamniju varijaciju crnog moda pod nazivom Lights Out. Za razliku od prethodne tamne teme aplikacije, Lights Out je zapravo čista crna paleta boja koja ne emituje svjetlo, navodi se iz Twittera.

Ukoliko još uvijek niste spremni za vašu Twitter aplikaciju u crnoj varijanti, možete koristiti novi automatski režim koji će omogućiti da se tamne šeme boja pokreću svakodnevno tokom večeri, baš kao i Appleova funkcija Night Shift.

Korisnici Androida takođe su dobili novu automatsku funkciju tamnog režima, ali će morati da sačekaju krajnju crnu temu na kojoj se trenutno radi, prenosi Klix.ba.

 

Ostavite komentar: