Facebook navodno razvija digitalnu valutu

Facebook je ranije ove godine zabranio reklamiranje kriptovaluta, jer su često povezivane sa prevarantskim ili obmanjujućim praksama. 

Međutim, društvena mreža se ne protivi korišćenju digitalnih valuta, jer navodno razvija sosptvenu valutu.

Prema navodima Bloomberga, tehnološki gigant razvija “stablecoin”, koji će korisnicima omogućiti transfer novca preko WhatsApp-ovog šifrovanog servisa za mobilne poruke. Stablecoin je vezan za američki dolar i trebalo bi da je stabilniji i otporniji na manipulaciju od bitcoina.

Bloomberg ističe da će Facebook najverovatnije lansirati valutu u Indiji, čime će se testirati ulazak na veliko tržište novčanih doznaka. WhatsApp ima 200 miliona korisnika u ovoj azijskoj zemlji, koja je primila 69 milijardi dolara novčanih doznaka tokom 2017. godine. Ogromna korisnička baza bi mogla biti i dobra i loša stvar u zavisnosti od statusa kompanije u trenutku objave valute.

Ne iznenađuje što Facebook razvija sosptvenu kriptovalutu. U maju, kompanija je kreirala grupaciju posvećenu proučavanju blockchaina. Ipak, očekuje se da će proći izvesno vreme dok se nešto konkretno ne bude objavilo.

 

Izvor:(benchmark.rs)

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *