Banski dvor – Veče kamerne muzike Ivana Jevtića

U Vijećnici Banskog dvora 22. decembra 2018. godine (subota) u 18.00 časova održaće se Veče kamerne muzike Ivana Jevtića.

Beogradski trio: Ivan Panajotović – violina, Ivan Jarić – violončelo, Igor Dražević – klavir.

Gost: Marina Popović – viola.

Besplatne pozivnice za koncert svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora od petka, 14. decembra 2018. godine.

BEOGRADSKI TRIO je nastao 2015. godine. U ansamblu sviraju profesionalni muzičari, koji su trenutno na doktorskim studijama Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu. Naziv čuva sjećanje na istoimeni trio (koji su 1964. godine osnovali pijanista Andreja Preger, violinista Aleksandar Pavlović i violončelista Viktor Jakovčić) i nastavlja tradiciju izvođenja kompozicija namjenjenih ovom sastavu. Solisti, okupljeni u ovom ansamblu, posvećeni su izvođenju savremene srpske muzike i prisutni su na festivalima kao što su Međunarodna tribina kompozitora i KoMA (Koncerti mladih autora), u projektima (Rostrum+). Takođe redovno sarađuju u izvođenju studentskih ispitnih radova iz kompozicije. Koncertnu sezonu beogradskog trija 2018/2019. podržava i finansira Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije.

 

 

Ostavite komentar:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *