×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder podzemni-grad is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

sreda, 11 jul 2018 21:26

FOTO - Turci otvaraju podzemne gradove prvih hrišćana: Moglo je da stane i do 20.000 ljudi

Napisano

[sigplus] Critical error: Image gallery folder podzemni-grad is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Ispod oblasti Kiršehir u Kapadokiji nalazi se 15 podzemnih gradova. Tri su trenutno otvorena za javnost, ali će uskoro turisti imati priliku da istraže i ostale, piše portal „Lonli planet“, a prenose Večernje novosti.

Ove gradove, sa podzemnim manastirima, kapijama, bunarima, prostorijama za stoku i sa ventilacijom, izgradili su prvi hrišćani koji su bežali od progona rimskih vlasti.

 

Katakombe su bile mesto ne samo za privremeni boravak i molitvu, već i za stalno nastanjenje. Jedna od najvećih, Derinkuju, mogla je da sakrije do 20 hiljada ljudi, zajedno sa stokom i zalihama

 

I pored bogate istorije i poznatih odmarališta, Kiršehir nije mnogo popularan, pa se nadaju da će iskopani podzemni gradovi privući međunarodne turiste u to područje.

{gallery}podzemni-grad{/gallery}

Foto: N.Paraušić

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.