četvrtak, 28 jun 2018 17:49

YouTube picture-in-picture mod dostupan većem broju korisnika

Napisano

Android Oreo je donio picture-in-picture mod na operativni sistem, a korisnicima omogućava da video bez prekida reprodukuju čak i kada se prebacuju između aplikacija. 

 

Međutim, ova funkcija nije bila podržana od strane YouTube servisa, iako je bilo logično da bi popularni sajt trebalo da podržava PiP od prvog dana.

 

Razlog ovoga je što je PiP funkcija bila limitirana i dostupna onima koji su plaćali za YouTube Premium servis u SAD i širom svijeta, a sada izgleda da Google omogućava i korisnicima koji nemaju premium pretplatu da pristupe funkciji, prenosi portal benchmark.rs.

 

Izvještaji sugerišu da svi YouTube korisnici u SAD sada mogu da iskoriste prednosti YouTube picture-in-picture moda. Ovo znači da mogu da se prebace na neku drugu aplikaciju, dok video koji su puistili i dalje ide u lebdećem boksu.

 

Ističe se da funkcija neće raditi za svaki video, jer kanali i kreatori sadržaja imaju opciju da onemoguće PiP za svoj video.

 

YouTube korisnici u SAD mogu pronaći picture-in-picture mod u Settings meniju, a ostaje da se vidi kada će funkcija biti dostupna i drugim korisnicima širom svijeta.

 

(BL PORTAL)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.