utorak, 17 jul 2018 10:40

Skype 8.0 mijenja Classic verziju

Napisano

Microsoft je objavio Skype 8.0, najnoviju desktop verziju svoje VoIP platforme, koja će zamijeniti Skype 7.0 (poznat i kao Classic). Kompanija korisnike ohrabruje da izvrše nadogradnju na najnoviju verziju do 1. septembra. 

Nakon ovog datuma, Skype Classic će prestati sa radom, čime će korisnici biti forsirani da instaliraju 8.0 verziju.

 

Skype 8.0 je veliko ažuriranje platforme, donosi brojne nove funkcije i obećava još dosta novih karakteristika u budućem periodu.

 

Skype korisnici će imati drag-and-drop opciju deljenja fajlova u prozoru za razgovore; moguće je istovremeno deliti do 300MB videa, fotografija i drugih tipova fajlova. Najnovija verzija dodaje i media galeriju, koja sadrži deljeni sadržaj iz razgovora, što olakšava pronalaženje sadržaja bez skrolovanja kroz čitav razgovor.

 

Skype 8.0 donosi i ono što Microsoft naziva "produktivnije slanje poruka", zahvaljujući novim reakcijama u razgovorima. Korisnici mogu da koriste "@" simbol za pominjanje drugih u chatu, a @mentions se mogu naću u okviru centra za obaveštenja u aplikaciji, prenosi benchmark.rs.

 

Novo ažuriranje donosi i 1080p HD video razgovore i deljenje ekrana na svim platformama na kojima je Skype dostupan. Microsoft obećava i dodatne funkcije kasnije tokom ljeta, među kojima su dodaci za iPad, snimanje poziva, grupni linkovi, pozivnice za profile za korisnike koji još nemaju Skype nalog i drugo.

 

(BLPORTAL)

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.