sreda, 27 jun 2018 13:35

Novi Twitter korisnici će morati da verifikuju broj telefona ili email adresu

Napisano

Twitter je počeo da priznaje da ima konstantne probleme sa zlonamernim automatizovanim i spam nalozima i kompanija je počela da radi na načinima za njihovo rešavanje. 

 

U najnovijem blogu, Twitter je istakao neke od svojih napora, kao i napredak koji je ostvario u pojedinim oblastima.

 

Prvo, rečeno je da su machine learning alatke omogućile kompaniji da uoči više automatizovane naloga bez potrebe da se oslanja na izvještaje drugih. Prošlog mjeseca Tvitter je istakao da su njegovi sistemi "identifikovali i procesirali više od 9,9 miliona potencijalno spamerskih ili automatizovanih naloga nedeljno". Istovremeno, izveštaji o spamu su se smanjili sa oko 25.000 dnevno u martu, na približno 17.000 dnevno u maju.

 

Twitter će početi da ograničava domet naloga koji su označeni kao spam. Nakon što sistemi otkriju ovakav nalog, Twitter će ga ukloniti iz statistke broja pratilaca i broja angažovanja, staviće upozorenje na njega i sprečiće nove naloge da ga prate dok ne prođe neku vrstu verifikacije, kao što je obezbeđivanje telefonskog broja.

 

Mikroblog sajt će takođe otežati kreiranje spam naloga. Novi nalozi će uskoro morati da potvrde bilo elektronsku adresu ili telefonski broj kada se kreiraju. Kompanija je istakla da će ovu funkciju predstaviti kasnije tokom godine. Postojeći nalozi takođe nisu sigurni. Twitter vodi reviziju i proverava sve naloge za koje sumnja da bi mogli biti spam.

Pored ovoga, kada se na nalogu prikaže aktivnost koja bi mogla označiti zlonamerno ponašanje, Twitter će te naloge podvrgnuti testovima. Testovi mogu biti nešto jednostavno, kao što je kompletiranje reCAPTCHA ili zahtev za resetovanjem lozinke, a nalozi se mogu poslati i osoblju Twittera radi pregleda, prenosi benchmark.rs.

 

U proteklih nekoliko mjeseci Twitter od stručnjaka tražio ideje o tome kako bi se moglo poboljšati konverzacija na platformi, najavio je studiju koja će istražiti da li objavljivanje sopstvenih pravila može uticati na civilniji razgovor i počeće sa skrivanjem tvitova za koje vjeruje da stižu od trolova.

 

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.