sreda, 02 maj 2018 09:31

Instagram dobio nove funkcije: video pozivanje, AR kamera efekte, ažuriranu Explore stranicu

Napisano

Tokom svoje godišnje F8 konferencije, Facebook je objavio da je kompanijin Instagram servis dobio gomilu novih funkcija. 

Objavljeno je da će više aplikacija biti integrisano za direktno ubacivanje sadržaja u Stories. Prve dve aplikacije koje će biti integrisane u Stories su Spotify i GoPro.

Spotify integracija donosi stikere pesama koji se linkuju na pune pesme na Spotify, a moguće je slati i Instagram DM sa pesmom, plejlistom, albumom. GoPro integracija radi jednostavnim izborom klipa u GoPro aplikaciji, koji će moći da se deli direktno na Instagram Stories.

Instagram ističe da će nove integracije na servisu raditi i kada se Instagram Stories objavljuju na Facebook Stories, a u budućnosti će postojati još više aplikacija koje su integrisane u Instagram Stories, prenosi benchmark.rs.

Kada su AR efekti u pitanju, Instagram je iskoristio prednosti kompanijine Facebook Camera Effects Platforme da donese AR efekte sa naloga slavnih ličnosti. Ovi AR efekti se prostiru od filtera lica do efekata okruženja.

Nova Instagram funkcija je i Video Chat. Ona se inicira pristiskom na video ikonicu u gornjem uglu bilo koje direktne poruke. Bazirano na press fotografijama, sugeriše se da je maksimalan broj učesnika četiri po videu.

Na kraju, tu je Instagram Explore stranica, koja je personalizovana za svakog korisnika kako bi se otkrili novi ljudi i nalozi za praćenje. Explore je kategorizovan u "kanale za teme", a omogućava usmereniju pretragu.


(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.