sreda, 06 jun 2018 14:11

Instagram će omogućiti objavu dugotrajnih video - klipova dužine do sat vremena!?

Napisano

Društvena mreža Instagram razmišlja o ukidanju ograničenja aktuelne dužine videa koje njeni korisnici mogu objaviti.

The Wall Street Journal piše o uvođenju nove mogućnosti za korisnike, koja se odnosi na objavljivanje dugotrajnih klipova dužine do sat vremena. To bi omogućilo novu kreativnu fleksibilnost za korisnike, a Instagram bi se znatno primakao YouTubeu i Facebooku.

Kako prenosi Klix.ba, nova mogućnost će biti fokusirana na "vertikalni video". Instagram Storiesi su već dizajnirani u visokom, vertikalnom videoformatu, a u izvještaju se navodi da li će duži snimci biti dozvoljeni samo u tom segmentu aplikacije ili će biti omogućeni i u glavnom feedu.

Zasad su Instagram Storiesi ograničeni na dužinu od 15 sekundi, a video snimci u glavnom feedu mogu biti tek nešto duži od 60 sekundi.

Storiese koristi više od 300 miliona dnevno aktivnih korisnika od prošlog novembra, dok društvena mreža ima više od 800 miliona korisnika.


(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.