sreda, 22 novembar 2017 19:13

Facebook Messenger će od sada podržavati fotografije većih rezolucija

Napisano

Aplikacije kao Facebook Messenger, Telegram i Whatsapp koriste kompresiju fotografija, prije nego što sama fotografija stigne do korisnika, a Facebook je objavio da će Facebook Messenger aplikacija imati uskoro povećanu rezoluciju slika koje korisnici šalju.

Rezolucija koju je do sada Facebook Messenger do sada podržavao je bila "2K", ili 2048 x 2048 piksela. Novi "apdejt" će omogućiti korisnicima da šalju fotografije do 4096 x 4096 piksela.

Većina današnih telefona koriste kamere od 12 MP, čija je najveća dužina fotografije između 4000 i 4048 piksela, tako da ako korisnici pošalju slike sa uređaja kao što su iPhone X, Pixel 2, ili Samsung Galaxy S8 i Note8, primaoci sadržaja bi trebalo da dobiju sliku u punoj rezoluciji, prenosi portal benchmark.rs.

Facebook takođe navodi da će slike stizati istom brzinom kao i do sada, tako da je možda u pitanju novi metod kompresije.

Apdejt sa slikama veće rezolucije (4K slike kako Facebook navodi), je trenutno dostupan iPhone i Android korisnicima iz SAD, Kanade, Francuske, Australije, Velike Britanije, Singapura, Hong Konga, Japana i Južne Koreje.

Facebook navodi da će ovaj apdejt biti dostupan u ostalim državama tokom narednih sedmica.

 

(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.