petak, 08 jun 2018 14:38

Facebook bag javnosti izložio privatne objave 14 miliona korisnika

Napisano

Facebookovi problemi sa povredom privatnosti korisnika se nastavljaju, a ovoga puta razlog je bag na društvenoj mreži. 

Najnoviji Facebookov glič je bio aktivan nešto više od nedelju dana, a privatne objave korisnika je načinio javno vidljivim. Ovom bagu je potencijalno bilo podložno oko 14 miliona Facebook korisnika, a dobra vijest je što je društvena mreža u međuvremenu ispravila problem.

Facebook je potvrdio da je bag bio aktivan od 18. do 27. maja ove godine, a tokom ovog perioda objave korisnika su automatski bile podešene da se vide javno. Iako su korisnici mogli da vide da su objave bile vidljive svima, moguće je da su zanemarili ovu promjenu i pretpostavili da je na snazi originalno podešavanje privatnosti.

Za problem je okrivljen softverski bag, a Facebook je počeo da obavještava korisnike koji su bili izloženi ovom sigurnosnom problemu. Obavještenje će se pojaviti u vrhu njihovog News Feeda, počevši od 7. juna.

Takođe, korisnicima se preporučuje da provere nedavne objave kako bi bili sigurni da nijedna od njih nije prikazana javno, ukoliko korisnik to ne želi. Podešavanja privatnosti korisnika se ručno mogu izmijeniti na objavi, nakon što je sadržaj okačen, prenosi portal benchmark.rs.

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.