utorak, 09 oktobar 2018 19:52

VIDEO - Zašto YouTube cenzuriše pjesmu "Dogodine u Prizrenu"?

Napisano

Zašto YouTube cenzuriše pjesmu Beogradskog sindikata i etno-grupe Trag "Dogodine u Prizrenu"? Kome smeta istina o stradanju srpskog naroda i da li su žrtve jednog naroda manje vrijedne, pita Valentina Milekić, umjetnički rukovodilac etno-grupe Trag.

 

Milekićeva za RTRS kaže da je pjesma posvećena nevinim žrtvama na Kosmetu, te da svijet ima pravo da čuje istinu o srpskom stradanju.

 

- U roku od dva dana od objavljivanja pjesme dobili smo opomenu od Јutjuba da je sadržaj uznemirujući i da će najvjerovatnije biti uklonjen. Nisu je uklonili, ali su je limitirali, ograničivši vidljivost sadržaja. Ne znamo hoće li je ukloniti ili ne, ali se postavlja pitanje kome smeta istina - kaže Milekićeva.

 

 

Ona ističe da svjetska javnost ima pravo da čuje drugu stranu priče o Srbima i da sadržaji poput ovog doprinose razbijanju stereotipa o srpskom narodu, što očigledno nekome ne odgovara.

 

- Vjerovatno je to sadržaj koji će uznemiriti svakog normalnog čovjeka u svijetu, kome se godinama servira "istina" u kojoj se Srbi etiketiraju kao genocidni - navodi Milekićeva.

 

Ona kaže da možda treba da zahvale Јutjubu, jer se pjesma sada pjeva još jače i glasnije i poručuje da postoje i drugi načini na koje istina može da dopre do javnosti.

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.