utorak, 16 januar 2018 01:22

Održan novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka

Napisano
ARHIVIRANA FOTOGRAFIJA ARHIVIRANA FOTOGRAFIJA

BANJALUKA - Novogodišnji gala koncert Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka održan je večeras u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Sudeći prema repertoaru koji su izvodili ali i gostima koji su upotpunili nastup ovo je zasigurno bio njihov najposebniji koncert do sada.

Naime, banjalučki tamburaši izvodili su uglavnom opersku muziku, a sjajnim interpretacijama publiku su oduševili solisti Sofija Drljača, Ana Marković -Malbasić, Nikolina Đekanović, Boris Dukić i Aleksandra Radović.

Specijalni gosti bili su Dušica Bijelić, sopran iz Beograda i Ugo Rabec, bas iz Francuske.

Koncertnom dvoranom su odzvanjali zvuci Šubertovih, Pućinijevih, Dvorzakovih, ali i Mocartovih kompozicija.

Nastup je bio poseban i po tome što su uz Gradski tamburaški orkestar nastupili i Gradski hor Jazavac, Škola saksofona Banjaluka i Škola tambure GTO.

U jednom momentu se činilo da scena postaje pretjesna da primi sve muzičare. Dirigent je bio Zlatan Mirić, a neke od kompozicija plesom su uveličali članovi Plesnog kluba "Gemma".


Izvor:(Nezavisne novine)

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.