petak, 13 oktobar 2017 15:47

Jelena Tomašević zadovoljna prvim koncertom u Banjaluci

Napisano
Jelena Tomašević / Foto: Milorad Divjak / BL Portal Jelena Tomašević / Foto: Milorad Divjak / BL Portal

U početnim smo dogovorima oko novog banjalučkog nastupa u nekom većem prostoru sljedeće godine, najvjerovatnije na tvrđavi Kastel, kako bi se mogli odužiti svima, koji su ostali bez karte za ovaj nastup - rekla je Jelena Tomašević nakon održanog koncerta za pamćenje u Banskom dvoru u Banjaluci.

Jedna od najcjenjenijih pop pjevačica u regionu, Jelena Tomašević, održala je spektakularan nastup u rasprodanoj koncertnoj sali KC Banski dvor uz pratnju novosadskog „Big benda“.

Pjevačica priznaje da je imala „određenu dozu strepnje“, koju svaki umetnik uvek ima pred neki premijerni nastup, i veliku dozu ponosa, zato što je njen prvi koncert u Banjaluci upravo nastup uz pratnju novosadskog „Big benda“.

- Bila mi je čast deliti binu sa grupom vrhunskih muzičara poput njih. Takođe, moram priznati da sam zadovoljna zbog činjenice da je koncert bio rasprodan i da se tražila karta više, jer je to za svakog umetnika neka vrsta podstreka da nastavi karijeru u smeru koji želi. Publika je to na koncertu prepoznala, znala nagraditi uloženi trud muzičara, a ovacije na kraju pesme „Jare moje“ neću zaboraviti dok sam živa - kaže Jelena.

Ona dodaje da je saradnja sa „Big bendom“ definitivno bila novi izazov za nju.

-Nema tu nekog velikog odstupanja od mog standardnog repertoara i pesma sa prva dva albuma i singl izdanja, ali zanimljivi su novi aranžmani urađeni sa muzičarima iz „Big benda“. To je bio veliki izazov, pre svega za mene kao pevačicu, jer je većina tih pesama u orginalu rađena, u dosta svedenijim aranžmanima. Bilo je mnogo zanimljivo pripremati se za nastupe, a o samim koncertima ne treba trošiti ni reči, jer su za mene postali pravo uživanje - kaže pevačica.

Jelena je na banjalučkom koncertu imala i podršku svog supruga, glumca i pjevača Ivana Bosiljčića, ali kaže da još rano za profesionalnu saradnju.

- Ivan je meni velika podrška u svakom pogledu od privatnog do profesionalnog. Mnogo mi je značilo što je bio uz mene u Banjaluci, nadam se da će i meni obaveze dozvoliti da budem u Banjaluci, kada on bude imao koncert početkom novembra. Generalno volim posećivati njegove muzičko - poetske večeri, jer donose jednu jako zanimljivu formu poezije i muzike izvedene uživo - kaže Jelena.

Ipak, pjevačica ističe da je još uvijek rano za zajednički projekat.

-Što se tiče zajedničkog rada, za sada se trudimo da razdvojimo privatno i profesionalno i to nam za sada dobro ide. Iako, će verovatno doći do nekog zajedničkog projekta u budućnosti, kada se budu poklopile sve kockice, i kada ta saradnja bude imala određenu vrednost u kreativnom i umetničkom pogledu - kaže lepša polovina bračnog tandema Tomašević - Bosiljčić.

Pjevačica ističe da je izuzetno ponosna na činjenicu da velik dio njene publike čine mališani, ali i da ta činjenica pred nju stavlja dodatnu dozu odgvornosti.

-Drago mi je i veoma sam ponosana, što tako velik broj mališana u meni vidi muzički uzor. Nemam strah od odgovornosti, jer ja sam se ovim poslom počela baviti kao upravo dok sam bila dete na televiziji. Imala sam mnogo uspona i padova dok sam stigla do ovog što sada radim, ali uvek sam pevala iz ljubavi, a ne iz materijalne koristi. Publika je to hvala Bogu, znala prepoznati, a posebno je decu teško prevariti kada su u pitanju iskrene emocije, i upravo su mi rekacije najmlađih najbolje merilo za procenu, da li radim ispravnu stvar, na pozornici ili u studiju - kaže popularna pevačica.

Sljedeće godine na Kastelu

Koncertna sala KC Banski dvor bez obzira na prilično skupu kartu raspodana je u rekordnom roku, što je neminovno nametnulo pitanje većeg solističkog koncerta.

- Izabrali smo ovaj prostor zbog zahteva organizatora, te specifičnosti samog nastupa uz „Big bend“, koji traži odgovorajući kapacitet i akustiku, ali već smo u početnim dogovorima, oko novog banjalučkog nastupa u nekom većem prostoru sledeće godine. Najverovatnije na tvrđavi Kastelu, kako bi se mogli odužiti svima, koji su ostali bez karte za ovaj nastup - rekla je poznata pevačica.


Izvor:(EuroBlic)


 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.