nedelja, 26 novembar 2017 17:10

Banski dvor: Koncert ansambla 'Bandoneon Square'

Napisano

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 30. novembra 2017. godine (četvrtak) u 20.00 časova održaće se koncert ansambla Bandoneon Square.

BESPLATNE POZIVNICE za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od 27. novembra (ponedjeljak) od 14.00 časova.

Bandoneon Square je sastav koji je nastao početkom 2012. godine u Banjaluci. Do sada su održali više zapaženih koncertnih nastupa među kojima se posebno izdvajaju koncerti u okviru festivala "Sarajevska zima", "Dani Vlade S. Miloševića" i učešće na festivalu u Belfortu u Francuskoj. Sastav izvodi kompozicije Astora Piazzolle, Richarda Galliana, Pata Matheny-ja, Roland Dyensa, GOTAN Projecta i drugih uticajnih kompozitora i umjetnika te se na taj način žanrovski ne može svrstati ni u jednu specifičnu muzičku kategoriju već se spektar melodija i ritmova širi od umjetničke muzike, tanga pa sve do džeza.

Članovi ansambla:

Milana Smiljanić – violina, vokal,
Darko Ružičić – harmonika,
Boban Adžić – gitara,
Đorđe Babić – kontrabas,
Zoran Vujić – udaraljke.

Koncert je dio programa obilježavanja 85 godina postojanja Banskog dvora.


(BL PORTAL)

 

Ostavi komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BL PORTAL-a.
Komentari na portalu objavljuju se u realnom vremenu i "BL PORTAL" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. BL PORTAL zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.