Životna priča Miše Aleksića: Imao skromno djetinjstvo, bio u srećnom braku i ponosio se kćerkom

29.11.2020. | 11:52

Čuveni basista “Riblje čorbe” Miša Aleksić umro je u 67. godini, nakon nekoliko nedjelja teške bitke sa korona virusom.

U svojoj posljednjoj ispovijesti za domaće medije govorio je o djetinjstvu, ali i o supruzi Jasmini i kćerki Mini.

“Rođen sam 1953. i živio sam na Terazijama, bukvalno gdje je bio i ulaz u čuveni bioskop ‘Kosmaj’. Tu sam proveo prve godine djetinjstva. I sad ljudi misle – vau, Terazije, sam centar Beograda, a mi smo živjeli toliko skromno, cijela moja porodica, da smo svaki drugi dan jeli pasulj! Ali tako su svi tada živjeli. Skromno”, ispričao je Miša Aleksić nedavno za Kurir.

Sa suprugom Jasminom bio je u skladnom i srećnom braku, a na kćerku Minu bio je izuzetno ponosan.

“Suprugu sam upoznao još prije vojske, prije nego što sam otišao na odsluženje, kako se to kaže. Dok sam ja bio u vojsci, svaki dan sam ja njoj pisao pismo i svaki dan je ona meni odgovarala! Tako smo se dogovorili da, čim ja dođem u Beograd, odmah napravimo svadbu i od tog trenutka do danas je sa mnom. Jasmina i ja smo dobili kćerku Minu poslije šest godina braka, ona je zaista super dijete, samo da poželite. Završila je dramaturgiju. Napisala je knjigu ‘Dnevnik jedne ključaonice’, a pisala je i drame za djecu. Kad je bila mala, bila je jako popularna u školi, svi su znali da joj je tata iz Riblje čorbe, ali se nije time opterećivala”, rekao je tada muzičar.

Evo kako se osvrnuo na krizu koja je vladala devedesetih godina prošlog vijeka.

“Devedesetih sam prodao svo zlato koje sam kupovao u vrijeme najveće slave. Eto, da se čovjek i nasmije! Onaj sat od 6.000 maraka prodao sam za 800, auto isto za neke male pare, u bescenje. Svirali smo na ratnoj teritoriji, u Republici Srpskoj, u Krajini i nešto malo po Srbiji. Jednostavno, nije bilo para. Ali smo gurali nekako, ni sam ne znam kako… Preskočio bih taj period, teško mi je i sad da pričam o tome”, rekao je Miša Aleksić.

Miša Aleksić je od 13. novembra bio na liječenju od korona virusa u KBC “Bežanijska kosa”, a stanje mu se prije nekoliko dana pogoršalo i bio je prebačen na respirator. Nažalost, izgubio je bitku i preminuo.