Zbog prevelikih troškova organizacije: Ova država odustaje od sljedećeg Eurosonga

15.10.2022. | 13:48

Crna Gora neće učestvovati na Eurosongu 2023. godine, potvrdila je Radiotelevizija Crne Gore.

“Nakon sagledavanja dostupnih resursa, troškova cijelog projekta i obaveza koje Javni servis očekuju u narednom periodu, donijeta je odluka da Crna Gora neće učestvovati na Eurosongu sljedeće godine”, navode.

“Pored značajnih troškova kotizacije, kao i cijene boravka u Velikoj Britaniji – suočili smo se i sa nedostatkom interesovanja sponzora, tako da smo odlučili da postojeće resurse usmjerimo na finansiranje tekućih i planiranih nacionalnih projekata i organizacijskih te programskih reformi, koje za sobom povlače i značajne investicijske zahvate u opremu i prostorije”, dodaju iz Javnog servisa.

Crnu Goru je na ovogodišnjem Eurosongu predstavljala pjevačica Vladana sa pesmom “Breathe”, ali nije uspjela da se izbori za mjesto u finalu.

Potvrdila i Sjeverna Makedonija: Ništa od učešća na Evrosongu 2023. godine

Državna televizijska kuća u zemlji objavila je vijest nakon što je otkriveno da je Liverpul postao domaćin Evrosonga 2023. godine.

MRT je u saopštenju objavio:

“Zbog ekonomske i energetske krize i visokih troškova Sjeverna Makedonija neće učestvovati na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2023. koje će se održati u maju u Liverpulu, u Velikoj Britaniji”.

U poruci objavljenoj na veb stranici javnog servisa pojasnili su kako je odluka donesena “u najboljem interesu” građana zemlje.