Za svakoga ponešto: Jedan domaći i četiri strana filma od danas u bioskopima

15.10.2020. | 07:22

Od danas kreće pet novih filmova u domaćim bioskopima širom Srbije, posebno u čitavom Cineplexx lancu, od kojih je i jedan domaći “A.S. (25)” rediteljke Milene Grujić.

Osim domaćeg ostvarenja, na repertoaru bioskopa od danas se nalaze i – rimejk čuvene avanture “Lesi se vraća kući”, španski triler “Tišina belog grada”, krimi drama “Osinja mreža” i najnoviji britanski dokumentarac “Bojsi u Beogradu”.

Filmovi će imati projekcije u čitavom lancu najluksuznijih bioskopa – Cineplexx 4D Delta City, Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx BIG Beograd i Cineplexx BEO Shopping Center.

Domaća krimi priča ,,A.S. (25)” ilustruje sudbinu lika Saleta koji zajedno sa drugarom Andrejem jedne večeri pljačka menjačnicu, ali ta akcija ubrzo polazi po zlu. Spletom raznih okolnosti njih dvojica završavaju u stanu studentkinje iz Poljske, koja postaje njihov talac.

Scenario filma je inspirisan istinitim događajem od prije nekoliko godina, a napisala ga je autorka – rediteljka filma Milena Grujić.

Glavni tandem pljačkaša tumače – Vladimir Gvojić i Nikola Šurbanović, poljska glumica je Dominika Walo, a ostale su: Nenad Pećinar, Sara Pejčić, Miodrag Miki Krstović, Saša Torlaković, Anastasija Mandić, čak i muzičar Rambo Amadeus.

Nježna filmska priča za djecu “Lesi se vraća kući” dobila je svoju novu verziju kao rimejk kultnog ostvarenja davne 1943. godine, prema romanu Erika Najta.

Njemački film opisuje blizak odnos dječaka Florijana i voljenekuce Lesi i pokazuje koliko su nerazdvojni i najbolji prijatelji. Ipak, sticajem nepovoljnih okolnosti, moraće da se ipak odvoje na neko vreme.

U sinhronizaciji igrane avanture glumci su pozajmili glas raznim junacima: Dragica Ristanović, Mariana Aranđelović, Marko Ćurčić, Branislav Platiša, Dimitrije Nikolić, Dušica Novaković, Aleksandar Gligorić, Dragan Vujić Vujke, Marko Marković, Bojan Hlišć, Darija Vračević i Anja Orelj.

Zastrašujući španski triler “Tišina belog grada” u režiji Daniela Kalparsoroa je ekranizacija prvog romana bestseler trilogije španske spisateljice Eve Garsije de Urturi, koja spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi inspektora protiv zvijeri.

Beživotna tijela djevojke i mladića pronađena su naga u katedrali španskog grada Viktorija, gde se ubrzo otkriva da je riječ o djelu serijskog ubice, koji ritualnim ubistvima već 20 godina teroriše njihov grad.

Krimi drama ,,Osinja mreža” scenariste i režisera Olivija Aseja, prema romanu – “Poslednji vojnici Hladnog rata” Fernanda Moraisa predstavlja Havanu ranih ”90-ih, gde kubanski pilot otima avion i bježi ostavljajući za sobom voljenu ženu i kćerku. Novi život započinje u Majamiju, i njegov primjer slijede ostali kubanski prestupnici stvarajući svoju obavještajnu mrežu.

Ovo je priča o pet kubanskih političkih zatvorenika, koje je zarobila vlada SAD pod optužbom špijunaže i ubistva. U glavnim ulogama su – Penelope Kruz, Edgar Ramirez i Gael Garsija Bernal.

Posljednji u ovom nizu je dokumentarno ostvarenje vezano za Srbiju – ,,Bojsi u Beogradu” koje istražuje fenomen humoristične serije „Mućke“ u Srbiji, jer ima status kultne i rijetko ko nije upoznat sa junacima Rodni i Del Boj.

Tim povodom, glumac Džon Čelis, popularan kao Bojsi iz ove serije, odlučio je da dođe u Beograd i proba da nađe odgovor zašto svi u Srbiji toliko obožavaju „Mućke“, ali i da istraži naš glavni grad.

Zbog globalne pandemije Džon Čelis je sprečen da prisustvuje premijeri svog filma, večeras od 20h u Cineplexx UŠĆE Shopping Center, ali se obratio prijateljima u Srbiji specijalnom video porukom i pozvao ih da pogledaju ovaj dokumentarni film.

Oznake: Bioskopi, Filmovi, Srbija