“Za odrasle ljude”: Snima se biografski film o ekscentričnom rokeru

14.08.2020. | 14:25

Snima se biografskifilm o Oziju Ozbornu, a njegova je supruga Šeron  kazala da fanovi ne trebaju očekivati nježnu verziju života ovog ekscentričnog rokera.

Pritom se osvrnula na “Bohemian Rhapsody”, film o legendarnoj grupi “Queen”te načinu na koji je u filmu prikazan pokojni Fredi Merkuri.

“Naš će film biti puno realniji. Ne želimo da to bude ispolirana verzija. Ne radimo ovo za djecu. Ovo je odrasli film za odrasle ljude”, izjavila je Šeron, a prenosi “Ultimate Classic Rock”.

Po njenom je mišljenju, “Bohemina Rhapsody” bio Halmarkov rok film za mlađu generaciju.

“Bio je ispoliran. Kao da su rekli da će te pjesme živjeti vječno i pridobili čitavu generaciju fanova njihove muzike, kao što nikada ranije nisu. S te je strane film bio fenomenalan. Ali, ne mislim da je film bio dobar. Promijenili su vremenski tok priče i sve u njoj”, iskrena je Šeron. Trenutno ima vrlo malo detalja o filmu Ozija Ozborna koji je prvi put najavljen još prije dvije godine. Njegov sin Džek, čija kompanija radi produkciju film, otkrio je malo informacija pa tako znamo da je film u fazi “aktivnog razvoja” te da je zaposlen scenarist. Znamo i da je vrijeme radnje između 1979. i 1996. godine.

Sam Ozi neće učestvovati u produkciji.

“Ne pitajte me ništa o tome. Uključena je moja porodica i kazao sam supruzi – srećno. Da bi se uspjeli dogovoriti oko nečega s moje troje djece, morate se dignuti vrlo rano”, rekao je roker u februaru. Indiferentan je i po pitanju glumca koji će ga utjeloviti na ekranu.

“Šeron želi nepoznatog glumca. To je o Šeron i meni, našoj vezi, o tome kako smo se upoznali i zaljubili. Ona je moja druga polovina. Uz mene je sazrela kao što sam ja sazrio uz nju. Nedavno smo proslavili 38 godina braka”, iskren je Ozi.

Šeron dodaje da će se sa pričom moći svi povezati.

“Ne morate biti fanovi ove muzike jer je ovo priča o preživjelom. Bez obzira što vam život baci, morate se podignuti i početi ispočetka. Ovo je nevjerojatna priča o pobjeđivanju svega što vam život baci u lice”, zaključila je, piše Avaz.