Uskoro će ugledati svjetlost dana: Objavljen poster filma “Spenser” koji govori o životu princeze Dajane

26.08.2021. | 10:12

Poster filma “Spenser” koji govori o životu princeze Dajane je objavljen. Glavnu ulogu tumači Kristen Stjuart, a premijera se očekuje na Venecijanskom festivalu koji će se održati 3. septembra.

Film govori o vikendu koji je Dajana provela u Sandringamu tokom božićnih praznika 1991. godine. Tada je donijela odluku da se razvede od princa Čarlsa.

“ Decembar 1991. godine: Brak princa i princeze od Velsa odavno se počeo raspadati. Iako postoje glasine o aferama i razvodu, tokom praznika mora vladati mir. Jede se, pije i lovi. Diana zna da će se uskoro sve promijeniti “,  navedeno je u sinopsisu.

Stjuart je na plakatu uplakana i nosi bijelu haljinu, koja donekle podsjeća na onu koju je nosila Dajanaa. Dizajnirali su je Dejvid i Elizabet Emanuel.

Spenser je režirao Pablo Larajan, a scenarij je napisao Stiven Najt. Muziku je radio Džoni Grinvud Grinvud iz grupe Radiohed.

Glumica je prošle godine govorila o tome koliko joj znači ova uloga.

“ Ovo je jedna od najtužnijih priča ikada i ne želim samo glumiti Dajanu, želim se upoznati sa svakim aspektom njenog života. Vrlo sam uzbuđena zbog ovog filma “,  rekla je Stjuart, piše Klix.