U Srebrenici održana smotra srpskog folklora: “Drino vodo žubora ti tvoga”

23.05.2022. | 08:26

U Srebrenici je održana četvrta smotra srpskog folklora pod nazivom”Drino vodo žubora ti tvoga”, čiji je domaćin bilo lokalno Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Sveti despot Stefan Lazarević”.

Nakon defilea folkloraša srebreničkim ulicama, srpske pjesme i igre sinoć je u tročasovnom programu izvelo šest kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i dva iz Srbije.

Folklorni spektakl u punoj sali Kulturnog centra priredili su folkloraši iz Bratunca, Vlasenice, Han Pijeska, Šekovića, Rogatice i Srebrenice, te gosti iz bratske Srbije Kulturno-umjetničko društvo “Mladost” iz Pecke.

Posebne ovacije srebreničke publike izmamili su svojim nastupom i igrama sa Kosova članovi KUD-a “Kriva reka” iz Kosovske Kamenice

Nakon smotre, folkloraši su zaigrali zajedničko kolo na sportskom igralištu i organizovali druženje uz večeru.

Smotra folklora i planinarski pohod na brdo Kvarc su uvertira u 17. tradicionalnu kulturno-sportsku manifestaciju “Dani Srebrenice”, koja će danas biti zvanično otvorena u 16.00 časova.

“Dani Srebrenice” trajaće do 6. juna i sastojaće se od mnoštva sportskih i kulturnih sadržaja uz učešće oko hiljadu mladih, ali i desetina afirmisanih umjetnika u kulturnih radnika.

Oznake: Folklor, Srebrenica