U prvim redovima borbe protiv korone: U četvrtak premijera filma “Nema heroja bez maske”

27.07.2020. | 14:29

Dokumentarni film “Nema heroja bez maske”, autorke Biljane Marić, biće premijerno prikazan u četvrtak 30. juna u 21 čas na RTRS.

Film prikazuje priču o ljudima u prvim redovima u borbi protiv kovida. O njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima  i sve sa samo jednim ciljem, pomoći svakom pacijentu.

“Virus korona sve nas je uplašio, jer ništa o njemu nismo znali. Nepredvidiv i nevjerovatnom brzinom se širio. Svakodnevno smo izvještavali kako se približava nama i kako se počeo širiti među stanovništvom Republike Srpske. Informacije koje smo dobijali od ljekara i medicinskog osoblja Univerzitetsko kliničkog centra Srpske prenosili smo gledaocima. Da ste imali priliku da gledate ono što su gledale novinarske ekipe u borbi zaposlenih u Univerzitetsko kliničkom centru i vi bi ste odlučili da napravite dokumentarni film. Da možete da vidite medicinsko osoblje koje nadljudskom snagom, predanošću i nadasve željom i voljom pokušava da pomogne svima i ne obazirući se na umor koji ih je već sustigao, ponovo bi poželjeli da napravite još bolji dokumentarni film i na skroman način im se odužite.”

U zahvalnost svima za predan rad, Televizija Republike Srpske napravila je film o herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima.

Ekipu filma čine autor Biljana Marić, producent Aleksandar Đorđević, snimatelj Ljubomir Tešinić, tonski snimatelj Duško Jovanović, rasvjeta Mario Paljević.

Oznake: Premijera